Nog twee maanden en dan treft de internationale glaswereld elkaar tijdens glasstec, ’s werelds grootste beurs op het gebied van vlakglas. Het vakevenement in Düsseldorf vindt plaats van dinsdag 22 tot en met vrijdag 25 oktober.
Glasstec omvat met hal 10 tot en met 17 als altijd de helft van het beurscomplex. In hal 11 is het gebruikelijke Glass Technology Live te vinden met een overzicht van de jongste innovaties op het gebied van materiaal en toepassing. Daarnaast zijn vijf andere, nieuwe initiatieven te vinden: de START-UP ZONE, CircuClarity, HANDWERK LIVE/CRAFT LIVE, GLASS MELTING POT en Deep Learning. Je tickets bestel je hier.
START-UP ZONE glasstec
De START-UP ZONE in hal 12 is een bijzonder hoogtepunt van glasstec. Jonge, creatieve en vooruitstrevende ondernemingen presenteren hun innovaties aan een hoogstaand deskundig publiek uit alle takken van de glasindustrie. Of het nu gaat om nieuwe materialen, processen of technieken: de sky is the limit voor onderwerpen hier. De start-ups op glasstec verrijken het aanbod van deze toonaangevende vakbeurs ter wereld met frisse ideeën.
Circulariteit en klimaatneutraliteit
Het idee voor CircuClarity ontstond in de aanloop naar de laatste glasstec 2022. Lisa Rammig en Linda Hildebrand hadden de visie om een platform voor kennisuitwisseling te creëren dat leidt tot echte vooruitgang en innovatie in de glasindustrie. De focus ligt op circulariteit, hulpbronnenefficiëntie en milieueffecten. In een interview leggen de twee uit wat hen drijft en wat ze graag zouden zien gebeuren in de glassector.
HANDWERK LIVE/CRAFT LIVE
HANDWERK LIVE/CRAFT LIVE brengt het vakmanschap van de glazenier van morgen. Beleef de het vak met al je zintuigen: op de speciale CRAFT LIVE-show ontdek je de nieuwste glasproducten, innovatieve toepassingen en inspirerende kunstwerken. Meedoen aan activiteiten en wedstrijden en het volgen van lezingen zorgt voor een spannend programma voor zowel professionals als geïnteresseerden.
GLASS MELTING POT
De GLASS MELTING POT bespreekt nieuwe onderzoek ideeën. Deze ‘glassmeltkroes’ brengt onderzoek en industrie samen. Ze biedt een platform voor onderzoekers en industriële partners om hun onderzoeksideeën te introduceren en te bespreken. Dit in het gezelschap van internationale glasexperts uit de industrie, technologie, design, universiteiten en overheden.
Deep Learning
We hebben al eens eerder geschreven over AI in machinetechnologie en de vlakglasindustrie. Naarmate digitalisering en automatisering vorderen, is de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) een belangrijke stap voor producenten van vlakglas om processen te optimaliseren. Ook biedt AI kansen om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Kortom: laat je tijdens Deep Learning inspireren en vergroot je internationale concurrentievermogen.