OnderhoudNL Glas heeft in samenwerking met Kenniscentrum Glas de factsheet ‘Vergelijking Glassoorten’ ontwikkeld met daarop een overzicht van de verschillen tussen onder andere vacuüm glas en regulier isolatieglas. Handig om te gebruiken als extra service richting je opdrachtgevers. Je kunt de factsheet (na inloggen) hier kosteloos downloaden.
Klimaat en Energietransitie
Door de verduurzaming van de gebouwde omgeving is er steeds meer vraag naar glasisolatie. Via het Nationaal Isolatieprogramma zullen 2,5 miljoen woningen in de periode tot en met 2030 aangepakt worden. De nadruk ligt daarbij op de 1,5 miljoen slecht geïsoleerde woningen (label E, F en G). Steeds meer woning- en gebouweigenaren kiezen er dus voor om het glas te laten vervangen. Maar voor welk soort glas kies je dan? Vanuit het OnderhoudNL beleidsprogramma Klimaat en Energietransitie is daarom gevraagd om de verschillen in duurzame glassoorten in kaart te brengen.
Vacuümglas in opkomst
Vacuümglas is in opkomst. Het wordt door velen, om meerdere redenen, ook wel gezien als hét (isolatie)glas voor de toekomst: goede isolatiewaarde, te plaatsen in een bestaand kozijn (wat vaak bij triple glas niet kan), het is minder zwaar (ten opzichte van triple glas) en er worden minder grondstoffen gebruikt. Doordat het minder zwaar is, is het glas sneller te zetten. Om die reden komt het uitgebreid aan bod in deze factsheet ‘Vergelijking Glassoorten’.
Extra service opdrachtgevers
De nieuwe factsheet is te gebruiken als extra service richting opdrachtgevers. Daarnaast gebruikt OnderhoudNL het als hulpmiddel bij de lobby voor betere subsidies voor opdrachtgevers. Andere hulpmiddelen van OnderhoudNL Glas zijn:
- De glasvraagbaak (stel uw technische vraag)
- Diverse andere factsheets
- Asbest in beglazingskitten
- Brandwerend glas en zijn toepassing
- Kittoepassing bij gelaagd glas
- Verenigbaarheid van kitten en dubbelglas
- ISDE-subsidieflyer (op dubbel, triple en vacuüm krijgen particulieren ISDE-subsidie)