Ga naar hoofdinhoud

Floatglas: herstart AGC Cuneo Italië

AGC Flat Glass Italia heeft haar floatlijn in Cuneo na een ‘koude stop’ van drie maanden opnieuw in gebruik genomen. ‘Dankzij de investering van ongeveer 25 miljoen euro is de productielijn voor floatglas nu uitgerust met geavanceerde technologieën die de productiviteit van de vestiging zullen verhogen, haar milieu-impact verkleinen en het bestaande productgamma optimaliseren’, aldus AGC. De geoptimaliseerde floatlijn zal volgens AGC de capaciteit van de vestiging fors optrekken en het energieverbruik met 25 procent doen slinken. Een lager energieverbruik betekent ook minder uitstoot in de atmosfeer, namelijk 50 procent minder CO (koolstofmonoxide), 14 procent minder CO2 (koolstofdioxide) en 30 procent minder NOx (stikstofoxide).

De vestiging van Cuneo fabriceert glas in diktes van 3 tot 25 millimeter. Naast blank floatglas produceert de vestiging als enige ook het vernieuwde gamma Planibel Linea Azzurra. Dit glas heeft een zacht blauwige tint, is beschikbaar in diktes van 8 tot 25 millimeter en bevat geen nikkel waardoor het gemakkelijk te versnijden en te verwerken is. Daarmee is het glas geschikt voor grote glasoppervlakken en meubels. De fabriek in Cuneo beschikt over vier veredelingslijnen en produceert nu ook zonwerende beglazing met SMART coatings en Planibel Clearsight, het antireflecterend glas van AGC.

De openingsplechtigheid op 3 november werd onder meer bijgewoond door de President en CEO van de AGC Group, Takuya Shimamura (foto). ‘AGC Flat Glass Italia en haar vestiging in Cuneo’, ze geeft hij aan, ‘behoren tot de top van de Groep, die ik vereerd ben te mogen leiden. Ik ben blij dat ik er vandaag bij kan zijn om te vieren dat het Italiaanse management deze belangrijke doelstelling haalde. Deze operatie zal onze concurrentiekracht op de markt verhogen. ons leiderschap ondersteunen met goed presterende producten en bijdragen tot een duurzame toekomst.’ Philippe Bastien Regional President – Building & Industrial Glass Europe, aanvullend: ‘Deze renovatie leidde tot meer capaciteit, een ruimer gamma, hogere energie-efficiëntie en betere milieuprestaties, maar betekent ook een heuse hergeboorte voor de oven van Cuneo. Dat houdt voor de hele vestiging een belangrijke herstelde concurrentiekracht in, op de weg naar duurzaamheid op lange termijn.’

Schrijf je in voor de Glas in Beeld nieuwsbrief

Ontvang elke week uit het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen uit de glassector in je mailbox.
Sluit je aan bij ruim 3.500 professionals en mis niets!

Gerelateerd

Vacuümglas: webinar AGC over CE FINEO

FINEO is het eerste en enige vacuümglas met CE-markering. Deze CE is (nog) vrijwillig, dus niet alle fabrikanten en leveranciers…

Vliegvuurtest: Kingspan test met succes daksysteem

Kingspan Light + Air uit Uden heeft met succes haar BA4 daksysteem getest. In de wandelgangen wordt deze test wel…