Ga naar hoofdinhoud

Glas in Beeld: nieuwe site overzichtelijker, handiger, diepgaander

We houden niet zo van superlatieven. Als de redactie van Glas in Beeld berichten binnenkrijgt van bedrijven die het beste en snelste zijn, die altijd hun afspraken nakomen en luisteren naar de klant, dan zeggen we: ‘ja ja’ en echt waar?’ Maar nu we zelf trots zijn op onze nieuwe site komen we superlatieven te kort. Met droge ogen: de nieuwe site van Glas in Beeld is overzichtelijker, handiger én diepgaander.

Het hebben van een site is allang geen nieuws meer en het hebben van een goede site ook niet. Je site vernieuwen? Uiteraard! Elk zichzelf respecterend (glas)bedrijf zorgt dat z’n online informatie up-to-date is. Ja toch? Ook wij zijn actueel, want dagelijks online, maar nog belangrijker is dat we de diepte ingaan en naast ‘nice-to-know’ vooral het accent leggen op ‘need-to-know’. Wat het grootste compliment was dat de redactie van Glas in Beeld ooit kreeg? Dat was tijdens corona toen we de bindende factor in de glassector werden genoemd.

Glas in Beeld digitaal

‘De nieuwe Glas in Beeld staat weer boordevol actualiteiten uit de vlakglassector. Artikelen die de lat qua ondernemerschap in glas nog hoger leggen. Ook helpen de artikelen jou en je medewerkers verder te professionaliseren in deze mooie sector.’ Op deze wijze kondigen we elk volgend magazine aan. Maar wat voor ‘op papier’ geldt, gaat ook op voor al onze digitale informatie. Dagelijks houden we je op de hoogte van wat erin in de glassector speelt. We hebben er daarbij voor gekozen de diepte in te gaan en onderscheid te maken in berichten over de volgende vijf onderwerpen; onze pillars.

  • Ondernemerschap
  • Duurzaamheid
  • Product
  • Productie
  • Glaszetten en -monteren

Ondernemerschap

De redactie van Glas in Beeld stelt zich ten doel ondernemers nog beter te laten ondernemen. Onder ‘Ondernemen’ vind je dan ook praktische informatie over veilig werken, beurzen, brancheorganisaties en digitalisering. Maar ook markttrends en marktcijfers, overnames en fusies, personeelszaken, subsidies en regelingen en wet- en regelgeving hebben we dagelijks op ons vizier. Om deze reden werken we dan ook nauw samen met Vakgroep GLAS en Kenniscentrum Glas.

Duurzaamheid

Om duurzaamheid kan Glas in Beeld natuurlijk niet heen. Zeker niet in de wetenschap dat de Nederlandse glassector koploper is op het gebied van het recyclen en hergebruiken van vlakglas. We zijn daar trots op en helpen de sector graag de volgende stappen te zetten. In deze pillar gaat alle aandacht dan ook uit naar bouwregelgeving, certificeringen en milieulabels, energie besparen met glas, renovatie & transformatie en vlakglasrecycling. Op dit laatste gebied werken we samen met Vlakglas Recycling Nederland.

Glaszetten en -monteren

Zonder glaszetters en glasmonteurs geen vlakglas in onze woningen, kantoorgevels en ons interieur. Vakmanschap en onderwijs staan voorop in deze pillar met aandacht voor certificering, glas transporteren en plaatsen, glasbreuk en vlakglasnormen en richtlijnen. Waarom? Om je mensen hun werk nog beter te laten doen en bovenal die zo door velen gewilde vakmensen te boeien, werven en aan onze sector te binden.

Product

Vlakglas ontwikkelt zich continu en we noemen het dan ook niet voor niets het meest innovatieve en veelzijdige bouwmateriaal. De tijd dat glas er alleen was om een gebouw wind- en waterdicht te maken, is allang voorbij. Het materiaal heeft vele extra toepassingen gekregen, zowel esthetisch als functioneel. Glas beschermt, verwarmt, weert geluid, filtert het zonlicht, wekt energie op. We gebruiken het materiaal tegenwoordig zelfs constructief en als beelddrager. De mogelijkheden van vlakglas zijn echter niet alleen ongekend, maar ook vaak onbekend. Alle reden om onder ‘Product’ interieurglas, productnormen, vlakglasprojecten en -toepassingen en vlakglassoorten en -producten centraal te stellen.

Productie

Wat is het proces van het maken en bewerken van vlakglas toch fascinerend. En wat snel gaan de ontwikkelingen qua reductie van het energieverbruik, processnelheid en digitalisering. We onderscheiden in de glassector primaire en secundaire productie en gaan daar dagelijks tot in detail op in. De pillar ‘Productie’ behandelt om die reden automatisering productieproces, glas ambacht en technieken, glaslogistiek, isolatieglasproductie, kwaliteitscontrole en inspectie, vlakglasbewerking en vlakglasproductie.

Vragen over onze aanpak? Misschien ideeën voor onderwerpen? Mail de redactie via glasinbeeld@eisma.nl. En wist je dat je Glas in Beeld tegenwoordig ook digitaal kunt lezen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de Glas in Beeld nieuwsbrief

Ontvang elke week uit het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen uit de glassector in je mailbox.
Sluit je aan bij ruim 3.500 professionals en mis niets!

Gerelateerd

CSRD: hoe leef je de EU-regelgeving na?

Met de naderende deadline van de CSRD en DPP moet je als bedrijf data beschikbaar hebben en aanleveren. Corporate Sustainability…

Btw-aangifte: vandaag deadline Q3

Net gestart met ondernemen? Of ben je dat binnenkort van plan? Vergeet de deadline voor de btw-aangifte en -betaling van…