AGC Nederland organiseert op 17 oktober een seminar voor iedereen die een adviserende rol vervult op het gebied van verduurzamen met vacuümglas. Dit voor bouwbegrippen nieuwe product, heeft nog geen CE-markering en steeds meer partijen bieden het aan. Wat is dan de beste manier om producten te vergelijken?
Het seminar is kosteloos en vindt plaats in Stadsvilla Sonsbeek te Arnhem. Sprekers zijn Mark Spijker, Herman van Essen en Jean-Charles Dumont. Spijker is Technical Glass Consultant bij AGC Nederland. Van Essen architect bij TAK Architecten; het bureau renoveerde villa Sonsbeek met FINEO-vacuümglas. Dumont is Operation Manager bij AGC Glass Europe en vanaf de start betrokken bij het ontwikkelen van FINEO. Meld je hier per mail aan voor dit kosteloze seminar.
Monumenten renoveren zonder CE
Vacuümglas is een prachtig product voor het renoveren van ramen met een kleine sponning, zoals vaak bij monumenten het geval is. Het glas is met 8 millimeter dunner dan gewoon isolatieglas maar heeft de isolatiewaarde van triple glas. Vacuümglas heeft echter nog geen CE-markering. Hoe bewijs je als fabrikant dan dat je een kwalitatief goed product mag verwachten? En hoe kun je als gemeente, adviseur, glasplaatser en gebruiker producten vergelijken? Op die vragen geven de sprekers antwoord.
Wet- en regelgeving vacuümglas
Mark Spijker is een onafhankelijk glasconsultant die AGC en haar concullega’s adviseert over de wet- en regelgeving bij vacuümglas. Hij vertelt 17 oktober meer over de huidige status van de aanvraag van CE-markering. Ook de gevolgen daarvan en welke andere Europese normen samen een betrouwbaar alternatief vormen, behandelt hij. Spijker: ‘Bouwproducten aanbieden zonder een wettelijk vereiste vraagt om meer initiatief van de adviseur, plaatser en eindgebruiker. Als absolute expert die glasadvies aanbiedt vinden we het onze verantwoordelijkheid om de markt te behoeden voor misleidende reclame. Iedereen moet een keuze kunnen maken op basis van feiten.’
Stadsvilla Sonsbeek
Stadsvilla Sonsbeek te Arnhem is gerenoveerd met vacuümglas. Waarom heeft TAK Architecten gekozen voor FINEO voor de renovatie van deze prachtige monumentale stadsvilla? Wat gaf de doorslag bij het kiezen tussen verschillende aanbieders van het revolutionaire glasproduct?
Ontwikkeling vacuümglas
Niemand kan gepassioneerder vertellen over FINEO-vacuümglas dan Jean-Charles Dumont. Hij is vanaf het begin betrokken bij FINEO en het ontwikkelen van de productiefaciliteit in België. FINEO is voortgekomen uit de samenwerking tussen AGC en Panasonic en de enige vacuümbeglazing die in Europa wordt vervaardigd. Het bundelen van de competenties van deze twee industriële leiders resulteerden in een hoogwaardige technologie.
Programma
- Locatie: Stadsvilla Sonsbeek, Tellegenlaan 3, 6814 BT Arnhem
- Deelname: kosteloos
- Welkom: 09.00 uur
- Start seminar: 09.30 uur
- Lunch: 12.00 uur
- Afsluiting: 14.30 uur