Ga naar hoofdinhoud

GLASDAG ‘Energie besparen met vlakglas’ uitverkocht

De GLASDAG 2024 op donderdag 27 juni bij GSF Glasgroep in Almere is uitverkocht. Het thema ‘Energie besparen met vlakglas’ heeft veel belangstelling.

Glas wordt wel het meest innovatieve bouwmateriaal genoemd, maar de productie van het materiaal vraagt enorm veel energie. Alle reden om de markt bij te praten over hoe om te gaan met het spanningsveld tussen de noodzaak van daglicht en de toepassing van glas. Dit in het verlengde van het succes van andere Eisma-evenementen, zoals de Houtdag en de SchildersVakprijs.

Van AFAS naar GSF

De vorige GLASDAG vond twee jaar terug plaats in de nieuwbouw van AFAS in Leusden. De GLASDAG 2022 toonde de innovatiekracht van vlakglas. AGC Glas Nederland, Thomsa Glass, OnderhoudNL en Ayrox maakten dat evenement mede mogelijk. Dit jaar zijn Pilkington Nederland en vandaglas de sponsoren. OnderhoudNL en Kenniscentrum Glas zijn de kennispartners. GSF Glasgroep, de eerste producent van circulair vlakglas ter wereld, de locatie ter beschikking stelt.

Congres GLASDAG in twee delen

De GLASDAG 2024 heeft de gehele vlakglasbedrijfskolom als doelgroep, van producenten tot en met montage-, glaszet-, schilders- en onderhoudsbedrijven. Maar ook de voorschrijvende bouw (opdrachtgevers, corporaties, architecten, adviesbureaus en aannemers) zullen geïnteresseerd zijn in de laatste ontwikkelingen in relatie tot ‘Energie besparen met vlakglas’. Het evenement bestaat uit een ontvangst met lunch, een congres in twee delen en een rondleiding door de productie van GSF. De zes sprekers richten zich met verschillenden invalshoeken op het thema ‘Energie besparen met vlakglas’.

Voor de pauze

  • Kun je bestaand glas niet alleen opnieuw inzetten maar ook veredelen, lamineren en harden, en ook gecoat glas hergebruiken?
  • Hoe zinvol en economisch is het voor woningcorporaties bij een renovatie om binnendeuren, roosters en ook vlakglas te hergebruiken?
  • Wat komt er kijken bij de keuze voor een elektrische bus, zoals bedrijfsauto’s met glasrestelen, of is het beter toch nog voor diesel te gaan?

Na de pauze

  • Wat is low-carbon glass en hoe levensvatbaar is het?
  • Welk glasproduct kies je in welke toepassing: HR++ glas, triple glas of is het beter voor vacuümglas te gaan?
  • En als je dan toch zo goed mogelijk isoleert, hoe kun je dan het beste ventileren?

In Glas in Beeld (GIB#3 – juni 2024) lees je het artikel volledig. Nog geen abonnee? Kijk hier voor de mogelijkheden van een volledig of digitaal abonnement.

Schrijf je in voor de Glas in Beeld nieuwsbrief

Ontvang elke week uit het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen uit de glassector in je mailbox.
Sluit je aan bij ruim 3.500 professionals en mis niets!

Gerelateerd

MPG-aanscherping per 1 juli: wat verandert wel en wat niet?

Recentelijk heeft minister Mona Keijzer van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening besloten de geplande aanscherping van de Milieu Prestatie Gebouwen (MPG)…

EPD: generator AGC voor 14 productfamilies

AGC Glass Europe heeft onlangs zijn EPD-generator gelanceerd. Deze generator voor milieuproductverklaringen ondersteunt de bouwsector bij het nemen van duurzame…