Ga naar hoofdinhoud

Challenging Glass Conference: inschrijven ‘early birds’ nog tot 30 april

Je hebt nog een paar dagen om je als ‘early-bird’ in te schrijven voor de Challenging Glass Conference. De deadline voor de kortingen nadert. Bekijk het voorlopige congresprogramma en schrijf je in tot en met 30 april om te profiteren van de korting.

De tweedaagse internationale conferentie vindt plaats op woensdag 19 en donderdag 20 juni in het Aula Congrescentrum van de TU Delft. De presentatie van de komende editie, Challenging Glass 9, is in handen van Christian Louter, James O’Callaghan, Mauro Overend en Fred Veer. Deelnamekosten zijn 595 euro, als ‘early bird’ krijg je 50 euro korting.

Vlakglas constructief toepassen

Het congres richt zich op de architectonische en constructieve toepassing van vlakglas. Het conferentieprogramma bevat presentaties van glasexperts van over de hele wereld. Hieronder keynote-presentaties in plenaire sessies en ruim honderd paperpresentaties in vier parallelle sessies. Tijdens de pauzes, het conferentiediner en de daarmee samenhangende sociale activiteiten biedt de conferentie netwerkmogelijkheden.

Doel Challenging Glass

Challenging Glass is een internationale tweejaarlijkse conferentie die tot doel heeft ontwerpers, ingenieurs, onderzoekers en industriële partners van wereldklasse samen te brengen. Doel: discussiëren over het architecturale en structurele gebruik van vlakglas. Christian Louter (TU Delft), Freek Bos (TU München ) en Jan Belis (Universiteit Gent) zijn de organisatoren.

Glas als kolom of ligger

Ron Kruijs, engineer bij GlasDesign, heeft meerdere artikelen geschreven over de toepassing van constructief vlakglas. De laatste twee waren ‘Glas als kolom’ en ‘Glas als balk’. Wanneer een transparante ligger of staander gewenst is glas als balk een optie. Afhankelijk van meerdere parameters is een uitvoering in enkel glas of gelaagd glas mogelijk. De te gebruiken glassoort kan niet-voorgespannen, thermisch versterkt of thermisch voorgespannen glas zijn. Combinatie van typen en aantal lagen is eveneens mogelijk. Hetzelfde geldt voor de interlayers. De vraag is wanneer welke combinatie de meest efficiënte toepassing is. Lees de volledige artikelen in ons magazine.

Schrijf je in voor de Glas in Beeld nieuwsbrief

Ontvang elke week uit het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen uit de glassector in je mailbox.
Sluit je aan bij ruim 3.500 professionals en mis niets!

Gerelateerd

Ultradun glas: Glas Trösch presenteert innovatie

Glas Trösch zal zich in de toekomst richten op dunne glasoplossingen. Doel: met ultradun glas de CO2-voetafdruk van vlakglas verder…

Elektrochroom glas: SageGlass introduceert RealTone neutraal dynamisch glas

SageGlass kondigt de lancering aan van RealTone. Dit is volgens deze pionier van elektrochroom glas en Saint-Gobain-dochter de meest neutrale…