Ga naar hoofdinhoud

‘Vlakglas als alternatief voor aluminium en kunststof’

‘Noem mij een ander materiaal dan vlakglas dat in elke kleur verkrijgbaar is en niet verkleurt. Dat niet degradeert, schroef- en lijmbaar is, niet uitzet of krimpt en slijtvast is. En dat behalve schoonmaken geen onderhoud vraagt en ook nog eens recyclebaar is, nee zelfs volledig herbruikbaar. Dat andere materiaal is er niet. Vlakglas is een machtig product dat we misschien wel tekortdoen als je de eigenschappen ervan vergelijkt met die van andere materialen.’

DGA Gerlof Reijneker van Steinfort valt meteen met de deur in huis. ‘Wat voor kip als het meest veelzijdige stukje vlees geldt, geldt ook voor glas. Met vlakglas is veel meer mogelijk dan het vullen van de gaten in gevels. Dat zien we al aan de vele toepassingen in het interieur. Maar ook bij glazen deuren en wanden blijft het wat ons betreft niet. Er is veel meer mogelijk.’

Verder kijken vlakglas

Als er één bedrijf is dat verder durft te kijken met glas dan is het Steinfort uit Franeker. Tien jaar terug koos het bedrijf ervoor om een grote verscheidenheid aan halffabricaten en eindproducten te gaan maken, zowel in serie als op maat. Maatwerkproducten en oplossingsgerichte concepten voor onder andere architectuur, bouw en bijvoorbeeld interieur zoals winkels, maar ook voor de automotive. Met glazz.nl maakte het bedrijf z’n industriële aanpak toegankelijk voor de particulier die online een veelheid aan wanden, deuren en spiegels kan bestellen en thuisbezorgd krijgt. Met de komst van een Glaston hardingsoven vorig jaar en de uitrol van mijnsteinfort.nl, waarbij Steinfort feitelijk op de stoel van de klant is gaan zitten, en dan met name die van de tekenaar en de werkvoorbereider, werd het speelveld nog groter.

‘Andere’ glasconcepten

Steinfort behoort tot de meest geavanceerde, onafhankelijke glasindustrieën van Europa. In de Friese fabriek zijn alle glasbewerkingen in eigen huis mogelijk. Dit van snijden, slijpen, polijsten, boren, zandstralen, emailleren, zeefdrukken, printen tot lamineren en harden. Succesvol en onafhankelijk; met mooie ontwikkelingen en dito referenties in binnen- en buitenland. En met glasconcepten waarmee het bedrijf de markt telkens weer weet te verrassen.

Lees het gehele artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld: GIB#6 – december 2023. Nog geen abonnee? Kijk hier naar de mogelijkheden.

Schrijf je in voor de Glas in Beeld nieuwsbrief

Ontvang elke week uit het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen uit de glassector in je mailbox.
Sluit je aan bij ruim 3.500 professionals en mis niets!

Gerelateerd

Vacuümglas: webinar AGC over CE FINEO

FINEO is het eerste en enige vacuümglas met CE-markering. Deze CE is (nog) vrijwillig, dus niet alle fabrikanten en leveranciers…

Vliegvuurtest: Kingspan test met succes daksysteem

Kingspan Light + Air uit Uden heeft met succes haar BA4 daksysteem getest. In de wandelgangen wordt deze test wel…