OnderhoudNL heeft op 16 november in samenwerking met Kenniscentrum Glas een online Masterclass Veiligheidsglas georganiseerd. De deelnemers leerden in een uurtje waar ze op moet letten bij correct toepassen van veiligheidsglas. Hoe je goed voorbereid aan de slag gaat, welke (beginners)fouten er wel eens insluipen en wie er juridisch verantwoordelijk is.
Met zo’n vijftig deelnemende bedrijven en circa 140 kijkers spreekt OnderhoudNL van ‘een zeer geslaagde Masterclass’. Veel bedrijven keken met een groepje glaszetters gezamenlijk.
Producten en diensten
De presentatie was in handen van Peter van Dijk, technisch adviseur bij Kenniscentrum Glas en Ferdinand Wieman, sectormanager Glas bij OnderhoudNL. Wieman vertelde onder andere over het beleidsplan van OnderhoudNL Glas. Hij noemde ook de daarbij horende opgeleverde producten en diensten, zoals de de glaskaart en de de ISDE-flyer.
Toepassen veiligheidsglas
Van Dijk gaf een heldere presentatie over het toepassen van veiligheidsglas. Hij behandelde het breukgedrag van glas, NEN 3569 met het onderscheid tussen letselbeperkend en doorvalveilig glas en diverse constructies met glas. Ook de verschillende soorten veiligheidsglas, zoals thermisch gehard glas en gelaagd veiligheidsglas, kwamen aan de orde. Ook legde hij uit hoe het zit met aansprakelijkheid. Via de tool Mentimeter konden de deelnemers antwoord geven op quizvragen. Zo werden zij actief betrokken bij de masterclass. Je kunt de presentatie hier inzien en downloaden.
Leven lang leren
Tenslotte wees Wieman de deelnemers op OnderhoudNL Trainingen en de Landelijke Leermeesterdag op donderdag 30 november. Ook de Netwerkdag Circulair Glas van Hogeschool Amsterdam op donderdag 7 december werd benoemd. De deelnemers waardeerden de masterclass met een 7,9. Het was volgens OnderhoudNL een mooie opmaat om in de toekomst vaker masterclasses rondom glas te gaan organiseren.
Volg ook de E-learnings Basisbegrippen Vlakglas, Vlakglas Gevorderden en Brandwerend Glas bij de Online Bouw Academie. Deze online cursus is eveneens in samenwerking met Kenniscentrum Glas.