Ga naar hoofdinhoud

WKB: bereid je goed voor op bouwen met bouwtoezicht

De Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen, kortweg WKB, heeft als doel de positie van de (particuliere) opdrachtgever ten opzichte van de aannemer te verbeteren. Hiermee zouden de faalkosten op termijn moeten afnemen, de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht zal zich verbeteren. Maar hoe schakel je over van het traditionele bouwtoezicht naar bouwen onder kwaliteitsborging? Je leert het tijdens de online cursus WKB actueel.

De Omgevingswet en daarmee de Wet kwaliteitsborging gaan definitief in per 1 januari 2024. Of je nu werkzaam bent bij een bouwbedrijf, leverancier, woningcorporatie, ontwikkelaar of architect, ook jij krijgt met de wet te maken. De wet heeft tot doel om de positie van de (particuliere) opdrachtgever ten opzichte van de aannemer te verbeteren. Hiermee zouden de faalkosten op termijn flink moeten afnemen.

Kwaliteit verbeteren

Met de komst van de WKB moet de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht verbeteren. De Wet Kwaliteitsborging bouwen vraagt hiermee om een andere kijk op het bouwproces. Van het traditionele bouwtoezicht dient er namelijk omgeschakeld te worden naar bouwen onder kwaliteitsborging. Het is daarom belangrijk dat jij als professional alle actuele kennis over de wet bezit en dat je je goed voorbereid op het bouwen met bouwtoezicht.

WKB: leg zo veel mogelijk vast

Het zelf borgen van de kwaliteit van een bouwwerk brengt voor glasbedrijven een behoorlijke papierwinkel met zich mee. Belangrijkste boodschap: registreer alles zodat je kunt aantonen dat je je werk goed hebt gedaan. Oftewel ‘leg vast, leg vast, leg vast.’

Wanneer je de online cursus WKB Actueel met goed gevolg afrondt, ontvang je het CETIGO erkende WKB actueel certificaat.

Schrijf je in voor de Glas in Beeld nieuwsbrief

Ontvang elke week uit het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen uit de glassector in je mailbox.
Sluit je aan bij ruim 3.500 professionals en mis niets!

Gerelateerd

Vacuümglas: webinar AGC over CE FINEO

FINEO is het eerste en enige vacuümglas met CE-markering. Deze CE is (nog) vrijwillig, dus niet alle fabrikanten en leveranciers…

Vliegvuurtest: Kingspan test met succes daksysteem

Kingspan Light + Air uit Uden heeft met succes haar BA4 daksysteem getest. In de wandelgangen wordt deze test wel…