Op woensdag 16 en donderdag 17 september 2020 vindt de achtste editie van Architect@Work plaats. Het thema in Rotterdam is dit keer ‘future proof’. Naast het lezingenprogramma zijn rond dit thema op de beurs ook verschillende tentoonstellingen te zien: een materialen-, een foto- en een projectententoonstelling door respectievelijk MaterialDistrict, DAPh en World-architects.com.
200 exposanten
Met ruim 200 exposanten behoort Architect@Work tot de grootste beurzen voor architecten en ontwerpers in Nederland. Tot de glas gerelateerde exposanten behoren Vandaglas en Solarlux. Het beursconcept wordt over de hele wereld met groot succes toegepast en strijkt iedere twee jaar neer in Ahoy Rotterdam. De seminars op Architect@Work zijn gratis bij te wonen.
Future proof
Architectenweb heeft rond het thema ‘Future proof’ een gevarieerd lezingenprogramma samengesteld. Sprekers zijn onder meer Barend Koolhaas (Studio Barend Koolhaas), Caro van de Venne (Barcode Architects) en David Gianotten (OMA). Kunnen onze stedelijke gebieden zo verdicht worden dat niet alleen de ruimtelijke kwaliteit vergroot wordt, maar dat er ook meer publieke en groene ruimte ontstaat? En kunnen we de gebouwen die we toevoegen niet alleen energetisch duurzaam maken, maar ook zoveel karakter geven en voorzien van zo’n flexibel casco, dat ze ook op de lange termijn gewaardeerd en bruikbaar blijven? En kunnen we die gebouwen ook nog zo organiseren dat er nooit eerder geziene collectieve ruimtes een plek in krijgen?
Sprekers Architect@Work
De sprekers in het lezingenprogramma tonen hoe ons stedelijk landschap klaargemaakt kan worden voor de toekomst. David Gianotten (OMA) en Albert Herder (Studioninedots) zoomen in op de transformaties van complexe gebieden. Barend Koolhaas (Studio Barend Koolhaas) laat zien hoe karaktervolle gebouwen op nieuwe manieren flexibel kunnen worden. Caro van de Venne (Barcode Architects) laat zien hoe aantrekkelijke gebouwen ook nieuwe publieke en collectieve ruimtes kunnen bieden. Ingrid van der Heijden (Civic Architects) toont hoe publieke gebouwen en plekken kunnen bijdragen aan een inclusieve samenleving. Mechthild Stuhlmacher (Korteknie Stuhlmacher Architecten) tenslotte presenteert het belang van zorgvuldige materialisering. Dat zorgt ervoor dat gebouwen ook op de lange termijn aantrekkelijk blijven.