De STOOV CAO is algemeen verbindend verklaard voor alle glasbedrijven die onder deze CAO vallen. Op 13 mei is de periode van ter visielegging geëindigd, dat is de periode tot wanneer er bezwaren tegen deze CAO konden worden ingediend. De CAO heeft een looptijd van 01-01-2022 tot en met 31-12-2026. De CAO Vlakglas was al eerder definitief.
Bedrijven die zijn aangesloten bij STOOV zijn verplicht jaarlijks hun loonsom en werknemersaantal op te geven. De loonsom is nodig om de premie vast te stellen die bedrijven moeten betalen. Met deze premies financiert het fonds de activiteiten die in het kader van de CAO zijn afgesproken tussen sociale partners. STOOV int de premie vanaf 1 juli.
Wat is STOOV?
De Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Vlakglasbranche is in 1991 opgericht door werkgevers- en werknemersorganisaties. Tegenwoordig vormen Bouwend Nederland (vakgroep GLAS), CNV Vakmensen en FNV gezamenlijk het bestuur. Als scholingsfonds is STOOV vooral gericht op het innen van de verplichte afdracht, het uitkeren van scholingssubsidies en het financieren van branchegerichte projecten.
Glasbedrijven kunnen voor specifieke opleidingen scholingssubsidie aanvragen. Bekijk het overzicht van cursussen, trainingen en workshops waar de scholingssubsidie voor geldt.