Renson is met ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’ in veel domeinen actief. Maar ook de eerste producten van dit Belgische familiebedrijf maken nog steeds deel uit van het programma: ventilatieroosters. Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag komt Renson met een upgrade van deze ‘411’. Het is het eerste ventilatierooster waarin de lamellen ingeclipst werden in plaats van gelast of bevestigd met klinknagels. In die tijd een revolutionaire stap voorwaarts.
Het zijn die L.033 lamellen die een upgrade krijgen. Ze worden ook gebruikt in de 414 en 431 roosters en lamellenwanden die later volgden. De roosters hebben door de upgrade een vrije doorlaat van 50 in plaats van 45 procent en gaat de luchtdoorlatendheidklasse klasse 4 naar klasse 3.
Esthetica en functionaliteit
Renson heeft niet alleen muurroosters, maar ook opbouw-, raam-, deur- en vloerroosters in z’n assortiment. Ze onderscheiden zich door hun esthetica en functionaliteit met luchtdoorlatendheid en waterwerendheid als belangrijkste pluspunten. De roosters zijn er in alle mogelijke maten, kleuren en vormen. Verder is er geen doorkijk als je loodrecht op het rooster kijkt en geen vervuiling door water omwille van een goeie afvloeiing. Ook de volledig roestvrije en duurzame afwerking in aluminium liggen volgens Renson aan de basis van het succes. Andere typische eigenschappen: akoestisch demping, inbraakwerendheid, spatwaterdichtheid en doorvalveiligheid, brandwerendheid, thermische afsluitbaarheid en specifieke filter-eigenschappen.
Projecten
In de vijftigjarige historie van het renson-rooster zijn heel wat projecten gerealiseerd. Het eigen Renson hoofdkantoor langs de E17 is bijvoorbeeld de ideale testomgeving om grote roosters te integreren in de ramen. De luiken erachter worden ’s nachts geopend om op warme dagen de binnenlucht te helpen afkoelen. Een ander voorbeeld is het gebruik van doorvalveilige roosters. Die zijn bestemd voor hogere verdiepingen zoals voor gelijkvloerse toepassing in kinderdagverblijven, kantoren en scholen.