Hoe moet glas geplaatst worden als het aan inbraakwerende eisen moet voldoen? Is plaatsen volgens de NPR 3577 toereikend? Hoe zit het met de plaatsingsvoorschriften voor zwaardere klassen? Vragen die Kenniscentrum Glas regelmatig krijgt. Aanleiding om alle aspecten rond inbraakwering met glas nog eens uit te leggen tijdens een workshop op 19 juni in samenwerking met Stichting Hout Research SHR. Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor deze en andere workshops van het kenniscentrum, waaronder de workshops over onderstaande actuele onderwerpen.
In de workshop wordt door technisch adviseur en docent Peter van Dijk van Kenniscentrum Glas een overzicht gegeven van alle eisen en richtlijnen die relevant zijn bij inbraakwering met glas in houten kozijnen. Tevens wordt er een demonstratie gegeven van inbraakwerende testen in het testlaboratorium van SHR te Wageningen. De resultaten van recent uitgevoerde testen in opdracht van de Vakgroep Glas en OnderhoudNL zijn mede aanleiding voor de organisatie van de workshop.
Juridische Aspecten Onderaanneming
Juridische aspecten onderaanneming: rechten en plichten voor glasbedrijven als onderaannemer. Dit brengt vragen met zich mee zoals: welke contractvorm, welke algemene voorwaarden zijn leidend, hoe zit het met meer- en minderwerk en betalingen? Kenniscentrum Glas organiseert een workshop over dit onderwerp en een ervaren jurist zet deze en andere zaken op een rij.
CE-markering op glas
De CE-markering op glas blijft vragen oproepen. Niet alleen bij afnemers maar ook bij producenten en leveranciers. Niet zelden voldoen producten deels of zelfs geheel niet aan de wettelijke verplichtingen. In deze workshop zet Kenniscentrum Glas alles omtrent CE op glas op een rij. Workshop met medewerking van gastspreker en expert op dit gebied, de heer C. van den Thillart.