Ga naar hoofdinhoud

Gezien op Vitrum: Hegla RapidLam Shape

Hegla presenteerde vorige week tijdens de beurs Vitrum in Milaan de nieuwe RapidLam Shape, een tafel voor gelaagd glas snijden op compact formaat. Centraal stond als gebruikelijk de RapidLine: de snijtafel voor gelaagd die het Duitse bedrijf tijdens Vitrum 2013 heeft geïntroduceerd en nu vier jaar later wereldwijd succesvol wordt ingezet. De tafel vormt het hart van een complete snijstraat die verder bestaat uit een laadtafel en een automatische breekinstallatie. De lineaire aandrijving en de elektromagnetische positionering zorgt niet alleen voor een hoogwaardig resultaat maar verhoogt ook de snelheid. Onderhoudsarm en inzetbaar in alle klimatologische omstandigheden zijn eveneens belangrijke eigenschappen van de RapidLine. Optioneel kan de snijinrichting uitgerust worden met een automatische randverwijdering voor gecoat glas en optimalisatiesoftware. Mede doordat de tafel eenvoudig te installeren is, stelde Hegla zich in 2013 ten doel de tafel wereldwijd tot een succes te maken op de belangrijkste groeimarkten. Dat is gelukt en met de RapidLam Shape komt daar nu een stand-alone oplossing bij voor bedrijven die hun gamma vrije vormen en modellen van gelaagd veiligheidsglas willen uitbreiden. De Shape kan als onderdeel van een bestaande lijn, als een extra uitgang of als een stand-alone oplossing worden ingezet. De output van het compacte systeem is indrukwekkend. Door de unieke, synchroon elektromagnetisch aangedreven snijkoppen is die exact volgens de specificaties van het snijplan. Voordelen van de machine zijn:

  • automatisch snijden van vrije vormen gelaagd glas,
  • inzetbaar als onderdeel van een bestaande snijlijn of als stand-alone oplossing,
  • uit te breiden met laser snijden van glasfolies.

Hegla breidde  RapidLine reeds eerder uit met een compleet laadsysteem en een flexibel opslagsysteem waarmee de toevoer en verwerking van het glas versneld plaatsvindt. Extra opties omvatten zowel vaste als compacte opslagmogelijkheden om meerdere glasposities toe te voegen in dezelfde of aangrenzende ruimte en zo de lay-out van de productie te optimaliseren. Ander voordeel van het laadsysteem is dat de opslag van het glas in zones kan worden ondergebracht. Dit maakt continue productie mogelijk met handhaving van de opslagflexibiliteit.

Schrijf je in voor de Glas in Beeld nieuwsbrief

Ontvang elke week uit het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen uit de glassector in je mailbox.
Sluit je aan bij ruim 3.500 professionals en mis niets!

Gerelateerd

POLYCLOSE 2024: ‘the place to be’ glas- en geveltechniek

Vanaf morgen, woensdag 17 januari, vindt tot en met vrijdag 19 januari POLYCLOSE 2024 plaats in Flanders Expo te Gent,…

Veiligheidsschoenen: 52% minder milieu-impact

De nieuwe veiligheidsschoenen van Redbrick zijn gemaakt van meer dan 50% gerecyclede grondstoffen. Het is complex om schoenen te maken…