Het Digitale Huis, een samenwerkingsverband van systeemhuizen die bouwkundige software maken, is uitgebreid met een nieuw softwarepakket: GlasKompas van Saint-Gobain. De applicatie is bestemd voor ontwerpers, tekenaars, toetsers, bestekschrijvers en calculatiemedewerkers die met het programma via een eenvoudige zoekstructuur de juiste glaskeuze voor een bouwproject kunnen maken. Sinds 1 november is www.glaskompas.nl actief en voor iedereen toegankelijk.
De gemaakte selectie is als STABU-bestek of als neutrale tekst in het werkdocument op te nemen. Voor complexe vraagstukken en glasdikteberekeningen op het gebied van constructief glas zoals dakbeglazing, voorziet het pakket in GlasKompas Pro. GlasKompas is een gedeponeerd merk van Koninklijke Saint-Gobain Glass Solutions Nederland en werd ontwikkeld in samenwerking met De Twee Snoeken Automatisering uit Den Bosch, volgens de principes van Het Digitale Huis. Dit samenwerkingsverband heeft als doel het ontwikkelen van een Bouw Informatie Model, dat fungeert als knooppunt van verschillende bouwkundige programma's. De programma's kunnen zo met elkaar communiceren en onderling gegevens uitwisselen.
In Het Digitale Huis zijn de volgende softwareprogramma's aanwezig: de Normworm (bouwfysisch toetsingspakket), de Zoeksnoek (productinformatiesysteem), de Droomstroom (project- en documentbeheerprogramma), de Woordpoort (bestekverwerker), de Knaakbaak (begrotingspakket) en de Brandmodule. Voor architectenbureaus levert Het Digitale Huis volgens De Twee Snoeken een enorme tijdswinst en kostenreductie op doordat er minder werk hoeft worden uitbesteed aan externe specialisten. Met Het Digitale Huis wordt het mogelijk in de ontwerpfase de specificaties van losse onderdelen te benoemen, en nu ook die van bouwglas, aldus de Twee Snoeken. Meer informatie: www.glaskompas.nl